Nackföryngringshemligheter

De flesta av oss lägger all vår energi på noggrann hudvård i ansiktet, och glömmer ofta bort hals- och dekolletageområdet, och det är detta område som är den mest uppenbara åldersindikatorn. Som ett resultat, med tiden, blir skillnaden mellan dem mycket märkbar.

Det finns flera anledningar till att huden på nacken visar tecken på åldrande tidigare än ansiktet.

 • Först och främst är dessa skador på epidermisskiktet orsakade av solen. Huden i detta område är tunnare, så de skadliga effekterna av ultravioletta strålar är mer omfattande och djupare, vilket leder till förstörelse av kollagen och ytterligare uttunning av huden, vilket leder till bildandet av rynkor.
 • Musklerna i kragezonen är relativt svaga, och utan ordentlig träning uppstår slapp hud med åldern.

Det bästa sättet att bromsa åldrandeprocessen och uppnå en föryngrad nacke är att vidta nödvändiga åtgärder för att bibehålla muskeltonus och öka elasticiteten i epidermis.

kvinna med föryngrad nackhud

För att förhindra för tidigt åldrande av huden är det nödvändigt att följa några rekommendationer som kommer att förbättra utseendet och sakta ner åldersrelaterade förändringar i detta område.

 • Applicera alltid solskyddsmedel på halsen och bröstet. Kom ihåg att huden i dessa områden är mycket känslig och mer mottaglig för solljus.
 • Använd anti-aging kosmetiska produkter som innehåller en hög koncentration av antioxidanter (vitamin E, A, C), samt speciella fuktighetskrämer designade speciellt för kragezonen.
 • Leta efter produkter som innehåller ceramider som förhindrar fuktförlust, peptider och koenzym Q10 som stimulerar metabola processer i celler och bromsar åldrandeprocessen, och hyaluronsyra som upprätthåller vattenbalansen, ton och elasticitet i dermis.
 • Införliva effektiva övningar i din dagliga rutin för nackföryngring som hjälper till att stärka muskeltonen i detta område.
 • Öva perfekt hållning. Håll huvudet högt och rynkor i krageområdet kommer automatiskt att jämnas ut.
 • Drick minst 6-8 glas vatten om dagen. En tillräcklig mängd vätska bidrar till god återfuktning av kroppen, tar bort gifter och förlänger ungdomen.
 • En hög kudde är den värsta fienden till nackföryngringsprocessen.
 • Använd masker och växtbaserade kontrastkompresser regelbundet. Sådana procedurer bidrar till avgiftning av huden, stramar och tonar den.
 • Applicera en bra närande kräm mot rynkor på krage innan du går och lägger dig.

skönhetsoperation

I vissa fall kan Botox- eller Dysport-injektioner vara indicerade, men denna lösning rekommenderas inte för alla. Rynkreducerande lasrar hjälper till att stimulera tillväxten av kollagen och elastin, och kirurgiskt lyft är utmärkt för åldersrelaterade förändringar, men dessa invasiva procedurer är ganska dyra och har sina egna kontraindikationer. Återhämtningen efter dem tar lång tid.

Därför är det bättre att börja anti-agingvård så tidigt som möjligt, för att inte ta till dyra metoder senare.