Tidiga rynkor: orsaker till hudens åldrande och de bästa metoderna för föryngring

Rynkor anses vara ett tecken på ålderdom, men de första rynkorna i ansiktet kan uppträda vid den mest blommande åldern. För många tjejer är uppkomsten av "tidens tecken" i ansiktet en katastrof. Låt oss ta reda på varför tidiga rynkor uppstår och hur man kämpar för ungdomlighet och smidighet i huden.

Orsaker

Det finns många anledningar som provocerar det tidiga uppkomsten av rynkor i ansiktet. Ofta påverkar en kombination av faktorer bildandet av veck.

metoder för åldrande och föryngring av ansiktshud

Så, de vanligaste orsakerna till tidigt åldrande av huden:

 • Ärftlighet. Individuella egenskaper hos hudens struktur ärvs. Därför, om nära kvinnliga släktingar (mödrar, mormödrar, äldre systrar) har sådana kosmetiska problem, rekommenderas det att börja anti-agingvård omedelbart efter 20 år. Anledningen till bildandet av veck i ung ålder är en tunn epidermis. Samtidigt, hos män, är det övre lagret av huden initialt tjockare, och utseendet på de första rynkorna observeras som regel efter 30 år.
 • Torr hud. Bristen på fukt är en konsekvens av påverkan av yttre orsaker. De första mimiska rynkorna i ansiktet kan dyka upp före 20 års ålder.
 • Skadliga arbets- och levnadsförhållanden. Tidiga rynkor uppstår ofta hos personer som på grund av sin yrkesverksamhet tillbringar mycket tid i den öppna solen eller i kylan. Men att arbeta inomhus kan också orsaka uttorkning av huden, för på många kontor är luftfuktigheten extremt låg.
 • Fel vård. Ovilja eller okunnighet om de grundläggande reglerna för hudvård är en av de vanligaste orsakerna till tidiga rynkor.
 • Solbränna kärlek. Rynkor i tidig ålder kan uppstå hos tjejer som älskar att besöka stränder och solarier, men som inte använder UV-skydd.
 • Rökning. Denna dåliga vana bidrar till aktiveringen av åldringsprocessen, vilket har en negativ effekt på huden, både från insidan och utsidan.
 • Kraftiga svängningar i vikt. Fans av strikta dieter bör komma ihåg att de löper risk att få rynkor i ansiktet. Det är särskilt viktigt att undvika obalanserad kost.
 • Aktivt uttryck. Det är detta skäl som bidrar till bildandet av dynamiska rynkor, som vanligtvis kallas mimik. Till exempel, flickor som har dålig syn och inte använder glasögon eller linser riskerar att få tidiga rynkor runt ögonen, eftersom de måste kisa för att se motivet.
 • Fel läge. Konstant sömnbrist, brist på promenader i frisk luft och låg fysisk aktivitet bidrar till uppkomsten av rynkor i ansiktet.
 • Påfrestning. Nervös spänning orsakar frisättning av vissa hormoner (kortisol, adrenalin), som bidrar till uppkomsten av muskelspasmer i ansiktet. Och detta leder till dålig blodcirkulation och tidigt åldrande av huden.

Sätt att slåss

Låt oss se om det är möjligt att eliminera tidiga rynkor i ansiktet. För att kämpa för ungdomlig hud kan du använda både hem- och salongsmetoder, varje alternativ har sina egna fördelar.

Salongprocedurer är bra eftersom resultatet av deras användning kan ses mycket snabbt, vanligtvis efter några dagar, och ibland till och med några timmar efter sessionen. Nackdelen är de ganska höga priserna och förekomsten av kontraindikationer för procedurerna. Dessutom, efter applicering av injektionstekniker, tar det tid för rehabilitering, eftersom omedelbart efter proceduren kan blåmärken uppstå i injektionsområdet.

Vård hemma låter dig inte få snabba resultat, det kräver systematisk och uthållighet. Men å andra sidan är sådan vård nästan gratis. Fördelen är det faktum att du kan utföra hemprocedurer på vilken ledig minut som helst. Och det här är väldigt bekvämt med ett hektiskt schema.

Salongstekniker

Du kan jämna ut rynkor i tidig ålder med en mängd olika procedurer. Utnämningen av ett föryngrande program utförs individuellt, med hänsyn till egenskaperna hos ansiktshuden.

Botox

Denna metod bygger på införandet av preparat som innehåller botulinumtoxin i musklerna. Läkemedlen blockerar impulserna som kommer in i muskelvävnaden, så att musklerna slappnar av. Under verkningsperioden för botulinumtoxin förblir musklerna statiska, det vill säga att huvudorsaken till uppkomsten av ansiktsrynkor elimineras.

Så länge som rynkorna är ytliga leder muskelavslappning till att de utjämnas. Men effekten uppträder inte omedelbart, förbättringar kan märkas på den 3-4: e dagen, och den mest uttalade effekten kommer 7-14 dagar efter administreringen av läkemedlet.

Med tiden försvagas effekten av läkemedlet. Och när musklernas rörlighet återställs med 80-90%, kommer det att vara möjligt att upprepa proceduren. Som regel bör upprepad administrering utföras var 5-8: e månad (beroende på individuella reaktioner).

Mesoterapi och biorevitalisering

Båda dessa procedurer syftar till att stimulera de naturliga regenereringsprocesserna i huden. Kärnan i procedurerna är införandet av speciella preparat subkutant. Skillnaden mellan mesoterapi och biorevitalisering ligger i sammansättningen av de medel som används.

När man utför biorevitalisering är huvudkomponenten i läkemedlet hyaluronsyra. Inom mesoterapi används mer komplexa cocktails.

Resultat kan ses omedelbart efter den första injektionen av läkemedlet. Men för att uppnå det bästa resultatet rekommenderas det att slutföra hela kursen, bestående av 2-5 procedurer.

Fotoföryngring

Denna metod är baserad på påverkan på huden av ljusströmmar som emitteras av en speciell enhet. Resultatet av proceduren är utjämning av ytliga rynkor och förbättring av hudtonen.

hudföryngring i ansiktet

För att få bästa resultat utförs flera procedurer (från 3 till 7) med en paus mellan sessionerna på tre veckor.

Laserföryngring

Denna moderna teknik är baserad på påverkan på alla lager av huden med en laserstråle. Under proceduren förångas de nedre skikten av epidermis och lindrande oregelbundenheter (rynkor) elimineras.

För att konsolidera effekten krävs flera sessioner, deras antal bestäms individuellt.

Kemisk peeling

Kärnan i proceduren är "upplösningen" av ytskiktet av epidermala celler. Som ett resultat av exponering för kemikalier avlägsnas döda celler, och regenereringsprocessen stimuleras också. Tack vare detta ser ansiktet fräschare ut och rynkor jämnas ut.

Det är nödvändigt att välja sammansättningen för proceduren och bestämma antalet sessioner individuellt.

Andra tekniker

Utöver ovanstående procedurer kan skönhetssalonger erbjuda mer skonsamma procedurer för att bli av med tidiga rynkor:

 • professionell kosmetisk massage;
 • genomföra en kurs med masker med hjälp av professionell kosmetika.

Det finns också mer exotiska metoder för föryngring, till exempel föryngring med hjälp av hirudoterapi eller massage med sniglar.

hemmetod

Om det inte går att kontakta en kosmetolog kan du försöka bli av med tidiga rynkor med huskurer. Låt oss ta reda på vad vi ska göra för att eliminera de första rynkorna på huden.

Detta kommer att kräva en uppsättning procedurer:

 • istvätt;
 • speciell gymnastik;
 • självmassage;
 • föryngrande masker.

istvätt

Detta är en mycket enkel men användbar procedur. Det är nödvändigt att torka ansiktet med en isbit varje morgon, följ massagelinjerna. Det är inte nödvändigt att sätta press på huden, rörelsen ska vara lätt och glidande.

För att göra is kan du ta mineralvatten, men det är bättre att förbereda ett avkok av kamomill, persilja eller salvia. Efter att ha avslutat proceduren, låt ansiktet torka lite i luften och applicera sedan en kräm som passar din hudtyp.

Gymnastik

Regelbunden utförande av speciella övningar gör att du kan eliminera tidiga rynkor under ögonen, jämna ut nasolabialvecken, jämna ut hudavlastningen på pannan och runt munnen.

gymnastik för ansiktsföryngring

Övningar bör upprepas 5-10 gånger:

 • stäng ögonen hårt (rymp inte samtidigt) och slappna sedan av musklerna;
 • blinka snabbt i 10 sekunder;
 • lägg fingrarna under ögonbrynen, tryck på huden och lyft upp ögonbrynen, klara av motståndet;
 • tryck på huden i de yttre hörnen av ögat med fingrarna, stäng ögonen hårt;
 • ta ett djupt andetag, försök att blåsa upp näsvingarna och andas sedan ut luften genom vänster mungip. Upprepa övningen, men andas ut genom högra mungipan;
 • andas långsamt in genom näsan och andas ut genom munnen, sträcka läpparna framåt;
 • lägg fingrarna på pannan precis ovanför ögonbrynen och höj nu upp ögonbrynen;
 • fixera huden i det inre ögonvrån, i mitten av ögonbrynet och i det yttre ögonvrån, och försök nu att stänga ögonen hårt;
 • Vi laddar ner passet med en övning som orsakar blodflöde till huden. Vrid försiktigt huvudet åt vänster "hela vägen", efter tre sekunder, sänk huvudet framåt och försök att röra vid bröstet med hakan. Upprepa på andra sidan.

Självmassage

Denna procedur stimulerar blodcirkulationen och slätar effektivt ut rynkor. Det finns olika massagetekniker>, men du bör börja bemästra denna procedur med en klassisk kosmetisk massage.

självmassage av ansiktshud för föryngring

Nödvändig:

 • tvätta ansiktet och händerna väl;
 • applicera kräm eller kosmetisk olja;
 • utför rörelser med fingertopparna, strikt längs massagelinjerna;
 • proceduren inkluderar tre rörelser - stryka, gnugga och knåda;
 • den första rörelsen utförs genom att lätt glida fingrarna över huden;
 • när du utför den andra rörelsen måste du öka trycket något, men se till att huden inte sträcker sig;
 • knådning är den svåraste delen av proceduren, eftersom du måste ha en betydande inverkan på ansiktsmusklerna, men inte sträcka huden. Placera dynorna på tre fingrar på det masserade området och gör tryckande pulserande rörelser i 3-5 sekunder, flytta sedan fingrarna och upprepa effekten;
 • avsluta passet med att stryka.

Maskrecept

En av de mest effektiva huskurerna för tidiga rynkor är hemgjorda kosmetiska masker gjorda av naturliga produkter. De måste göras två gånger i veckan.

Trippelprocedur

Detta är en mycket effektiv mask, för proceduren måste du förbereda tre kosmetiska kompositioner.

 • Först: ånga två matskedar små havregryn med en liten mängd varm mjölk för att göra en tjock "gröt", låt den brygga tills den svalnar helt. Blanda massan med en matsked oraffinerad vegetabilisk olja, som sesam eller linfrö.
 • För det andra: värm en dessertsked naturlig honung, blanda med ett grönt äpple rivet på ett fint rivjärn (två matskedar äppelmassa kommer att krävas);
 • För det tredje: blanda en matsked gräddfil med rå äggula och tre droppar citronsaft.

Nu måste du rengöra och ånga ditt ansikte och applicera den första kompositionen. Tvätta av med varmt vatten efter en kvart. Upprepa samma sak med den andra och tredje kompositionen. Avsluta med en kallvattentvätt.

Fuktighetskrämer

De återfuktar huden mycket bra, vilket gör att masker gjorda av färsk frukt bekämpar tidiga rynkor. Det är nödvändigt att mala fruktköttet på ett rivjärn och blanda med en sked gräddfil. Applicera denna blandning i en halvtimme.

applicera en fruktmask för hudföryngring

För masker rekommenderas att använda:

 • bananer;
 • jordgubbar;
 • gröna druvor;
 • persikor;
 • aprikoser;
 • pumpa (rå eller bakad);
 • gurkor;
 • persimon.

Förebyggande

För att förhindra uppkomsten av tidiga rynkor måste du:

 • leda den mest hälsosamma livsstilen: få tillräckligt med sömn, äta en balanserad kost, vara i frisk luft;
 • drick mer rent vatten;
 • ge huden rätt vård, använd högkvalitativa kosmetika som är lämpliga för ålder och hudtyp.