Effektiva folkskönhetsrecept

kvinna med föryngrad hud

Varje kvinna vill vara vacker. Och detta gäller inte bara helgdagar utan också vardagar, så alla är intresserade av folkskönhetsrecept. För det första är det ett nöje att sitta vid bordet och förbereda masker, scrubs, krämer på egen hand. För det andra sparar det avsevärt familjens budget.

Du kan prata länge om egenskaperna och användbara ämnen hos medicinalväxter och naturliga produkter som används vid industriell beredning av lotioner, krämer, masker, avkok. Även om mänskligheten länge har vetat att preparat som tillagas hemma från naturliga produkter och växter ofta fungerar bättre än de mest kända krämerna och medicinerna.

Bli vän med naturen och hudföryngring med folkmedicin kommer att ha sin magiska effekt på din hud. Du kan förbereda naturläkemedel för föryngring hemma genom att använda all naturens kraft som medicinalväxter har absorberat.

Det finns många recept för kroppens skönhet och hälsa, och till en början kan du till och med bli förvirrad var du ska sluta. För att göra det lättare att navigera i den här frågan bör du först och främst bestämma vilken del av kroppen du behöver arbeta med - ansikte, armar, ben, mage, etc. För varje sida kan du använda dina hemlagade skönhetsrecept.

Ansiktsmask

Ju äldre en kvinna blir, desto mer börjar hon uppmärksamma tillståndet i ansiktets hud, eftersom det är denna del av kroppen som alltid är öppen för människor. Alla typer av kosmetika, förorenad luft, arbete med skadliga arbetsförhållanden, konstant stress sätter alltid sina spår. Alla har inte råd att gå till skönhetssalonger och göra dyra procedurer. Och när det gäller huskurer är de lätta att göra hemma, och alla komponenter kan hittas i ett apotek eller en butik.

En hemgjord skönhetsmask för ansiktshud hjälper till att bli av med sådana obehagliga problem:

 • torr eller fet hud;
 • rynkor;
 • peeling och irritation;
 • acne;
 • post-akne;
 • pigmentering som uppträder med åldern;
 • hudens åldrande;
 • blå cirklar under ögonen på grund av kronisk trötthet;
 • föroreningar, inklusive svarta prickar.

Folkskönhetsrecept är baserade på de produkter som finns på vårt bord nästan varje dag eller ligger i kylskåpet. Så, vad kan användas för ansiktshud för att uppnå sin hälsa och skönhet?

Honung och potatis

honung för hudföryngring

Honung har ett så brett spektrum av verkan att den används inte bara inom medicin utan också inom kosmetologi. För ansiktets skönhet och ungdom kan du använda följande recept:

 1. För att bli av med rynkor blandas honung (1 tsk), bioyoghurt (5 tsk), lavendelolja (2 droppar) och äggula (1 st. ) i en glasbehållare tills den är slät. Den resulterande blandningen appliceras på ansiktet med massagerörelser, och efter 15 minuter, skölj med varmt vatten. Det är lämpligt att applicera en fuktighetskräm.
 2. För att göra en skönhetslyftmask behöver du äggula, honung, persikoolja och rönnjuice (totalt 1 tsk). Ingredienserna blandas och den resulterande blandningen appliceras på huden i ansiktet och på halsen och hålls i 20 minuter. Proceduren måste upprepas varannan dag i 25 dagar.
 3. För den tredje skönhetsprodukten behöver du en maskros (10-15 blommor), som bör krossas hårt. Tillsätt 2 msk i den resulterande slurryn. l. honung, blanda sedan noggrant och applicera på ansiktet i 15 minuter.

Många recept för ungdom och skönhet i ansiktshud inkluderar potatis. Faktum är att denna produkt innehåller en stor mängd vitamin B, C och K, kolin, tiamin, selen. De hjälper till att återställa den naturliga fuktbalansen, stramar upp huden, eliminerar pigmentering och akne. För att ansiktet ska få sin tidigare skönhet och fräschör kan du prova följande recept:

 1. Medelstor potatis finhackas så att saften behålls maximalt. Den resulterande slurryn appliceras på ansiktets hud i form av en kompress (för detta kan du använda gasväv). Denna mask lämnas i 10-15 minuter, varefter den tvättas av med varmt vatten.
 2. Fet hud kan också hjälpas, men i det här fallet kommer morötter att vara ett tillägg. Potatis och morötter ska ha samma förhållande när båda produkterna krossas. Eftersom blandningen blir för flytande förtjockas den med en liten mängd mjöl. Skönhetsmasken appliceras i 15 minuter och tvättas sedan av.

Bananer, ägg och mer

Bananer, som honung, är, förutom att de används i medicin, också populära bland kosmetologer. Denna produkt ingår till och med i många dyra ansiktsvårdsprodukter. Men varför betala mer när det finns hemlagade skönhetsrecept som kommer att ha lika stor effekt på huden? För ansiktet används en banan på följande sätt:

banan för hudföryngring
 1. För att föryngra huden förvandlas fruktköttet till en mjuk substans, där honung och gräddfil (1 tsk vardera) tillsätts, samt 1 äggula. Den resulterande masken ska förbli på ansiktet i 25-30 minuter, varefter den tas bort med vatten. Men det finns en liten hemlighet: avlägsnandet av resterna av välling bör ske med klappande rörelser.
 2. Banan är bra för att återställa vattenbalansen, eftersom den innehåller vitaminer för hudens skönhet, speciellt om den är inflammerad.

För att göra detta behöver du hackad bananmassa (1/3 av frukten), där färsk mjölk (2 matskedar) tillsätts. Om konsistensen är för flytande kan den packas i ett gasbinda och appliceras på ansiktet (15 minuter). I det här fallet tas masken bort med en bomullsdyna, som är förfuktad med mjölk (låg fetthalt).

En sådan produkt hjälper till att befria huden från fräknar och pigmentering, eftersom det är ett naturligt blekmedel. För att dra fördel av denna egenskap hos frukten, blanda en halv banan med citronsaft (1 tsk). Denna mask hålls på ansiktet i högst 15 minuter.

Ägg är en naturlig proteinkälla, de innehåller skönhetsvitaminer. För att mätta huden räcker det med en gula, blandad med gurka (1 matsked puré), äpple (1 matsked puré), honung (1 matsked) och vetehonung (2 matskedar). Denna mask appliceras på ansiktet och hålls i cirka 20 minuter, upprepa proceduren 2 gånger i veckan.

Äggmasker eliminerar också överflödigt fett från huden, men i det här fallet behöver du ett protein som vispas till skum. Täck ansiktet med denna massa och vänta 30 minuter. För att maximera effekten, skölj allt med mineralvatten och torka sedan av det med en extra isbit.

Även om du applicerar vanlig havregryn i ansiktet kan du ge huden hälsa och vitaminer. Men gamla skönhetsrecept rekommenderar att man maler fingröt med honung, persika eller olivolja och yoghurt och applicerar denna blandning på huden (i 15 minuter).

Om du vill att mormors skönhetsrecept ska ha maximal effekt, måste du förbereda ansiktets hud före varje procedur.

För att göra detta måste du ånga ditt ansikte med hjälp av billiga farmaceutiska produkter i form av växtbaserade preparat. Det tar vanligtvis 10 minuter att hålla huvudet över ångan så att porerna öppnar sig.

Tips för ansiktsvård

föryngrad ansiktshud

En kvinna bör då och då göra olika masker, vidta förebyggande åtgärder. Till exempel, en diet av ungdom och skönhet, som inkluderar avvisande av alla konfektyrer, mjöl, fett, rökt, hjälper inte bara att hålla hudens vattenbalans på den nödvändiga nivån, utan också minska risken för sjukdomar i hela organismen.

Kosmetologer ger sina kunder ett antal instruktioner som hjälper till att bibehålla effekten av ingreppet under en längre tid. Till exempel bör en kräm avsedd för hudvård runt ögonen innehålla följande ämnen:

 • kollagen - stramar upp huden och ger den elasticitet;
 • grönt teextrakt - normaliserar färgen på huden;
 • mangan - eliminerar mörka ringar under ögonen;
 • koffein - främjar hudtonen.

För ögonen är det bra att göra lotioner av ett avkok av ringblommor.

Följande recept är bra för sådana ändamål: calendula (2 matskedar) hälls med kokande vatten (1 kopp) och lämnas i 15-20 minuter för att brygga. Bomullskuddar släpps ner i den resulterande vätskan (om den inte har svalnat, ska den filtreras och placeras på en sval plats), som sedan appliceras på ögonen. En sådan kompress håller i 15 minuter, och för att kalendulan ska fungera bättre bör du täcka ansiktet med matfilm och en frottéhandduk.

För att få färre ansiktsrynkor i ansiktet bör ansiktet under sömnen inte komma i kontakt med kudden. En stor mängd drickande på natten bidrar också till sådana problem.

Det är användbart för ton att göra isprocedurer. Isbitar kan användas från vanligt vatten eller fruset grönt te. En sådan operation utförs på morgonen, när alla hygienprocedurer har slutförts. Men krämen kan inte appliceras på ansiktet för en timme till.

Det rekommenderas att gå till badet flera gånger. Detta kommer att hjälpa till att öppna porerna på djupet så att elastin kan börja produceras. Denna komponent säkerställer hudens elasticitet och hälsa.

Efter masker, peeling, scrubs är det nödvändigt att låta huden andas och först därefter applicera krämen. Dessutom bör en sådan kosmetika innehålla vitaminerna A, E, D.

Du kan också göra din egen fuktkräm och spara pengar. För att säkerställa hudens skönhet från apoteket behövs endast kamferalkohol, kamomill och lanolin.

Efter att kamomillen är bryggd får den bryggas. Under tiden är det nödvändigt att blanda äggula, vegetabilisk olja (2 tsk) och honung (1 tsk), där infusionen (1 tsk), kamferalkohol (15 ml) och lanolin (15 ml) kommer att tillsättas senare .

Alla komponenter måste blandas till en homogen konsistens. Krämen används vid behov, hålls i ansiktet i högst 15 minuter (avlägsnas från huden med hushållspapper) och ska förvaras svalt, gärna i kylen.

Korrekt kroppsvård

För att kroppen ska se tonad ut bör du också ta hand om den. Yoga hjälper bra för hälsan, men kursen för sådana klasser bör väljas av en specialist. Glöm inte att rätt näring för skönhet spelar en viktig roll.

Varje kvinna med ålder har problem med dekolletageområdet: det kan vara finnar och förlust av hudton. En vit lermask hjälper till med detta. Men det bör appliceras inte bara på bröstet utan också på nacken, eftersom dessa två områden är sammankopplade.

Dessutom behövs eteriska oljor av örter och tallbarr från apoteket för deras skönhet. De läggs till badet, som tas före sänggåendet. Detta kommer att mätta huden med viktiga spårämnen. Naturligtvis är en hälsosam livsstil också viktig. Varje dålig vana återspeglas inte bara i det interna tillståndet, utan också i utseendet. Därför, om skönhet och hälsa är dyra, måste du arbeta med dig själv.