Ansiktsföryngring hemma efter 40 - 45 år

Det rekommenderas att ansöka om hjälp av kosmetiska procedurer för ansiktsföryngring efter 40 år. Vid denna ålder saktar metaboliska processer i vävnaderna i huden, dess elasticitet minskar, de första åldersfläckarna och rynkor uppträder. Skalningskurser, hårdvara och injektionsprocedurer hjälper till att fördröja de uppenbara tecknen på åldrande under lång tid.

Ansiktsföryngring efter 40 år

Hudvård bör vara kompetent och regelbunden. Naturlig friskhet upprätthålls av daglig fukt och näring hemma, periodisk rengöring och skönhetsmasker. Med åldern blir daglig vård otillräcklig: återhämtningsprocesser, liksom syntesen av elastin- och kollagenfibrer i de djupa skikten i dermis, saktar ner, vilket omedelbart återspeglas i ansiktet:

 • turgor minskar;
 • skalning, spindelvener uppträder;
 • rynkor uppträder runt ögonen och munnen;
 • hy blir matt, kinderna sjunker, en oval flyter.
Kvinna som använder anti-åldrande ansiktsbehandlingar

Föryngrande ansiktsbehandlingar efter 40 år syftar till att eliminera de förändringar som redan har inträffat och stimulera den naturliga förnyelsen av vävnader. För detta ändamål används yta, hårdvara och injektionstekniker. Deras väsen ligger i djuprengöring av dokumentet från döda celler, mättnad med användbara ämnen: aminosyror, vitaminer, mineraler. Effekten är på alla hudlager, fibrer och intilliggande muskelfibrer.

Syra peeling

Att ta bort det övre lagret hjälper till att föryngra huden. Hemma kan du göra ytskalning med frukt, salicylsyra eller mjölksyra med låg koncentration. När de används appliceras sådana medel upp cellerna i epidermis, frigör huden från talg och utsöndringen av talgkörtlarna. Som ett resultat förbättras hudfärgen, mindre defekter försvinner.

Mellan- och djupsyra-peeling är en kontrollerad kemisk förbränning av dermisskiktet. Detta är ett professionellt traumatiskt förfarande, vilket gör att epidermis helt förnyas. För att uppnå en synlig effekt tar det flera dagar, under vilka ansiktet behåller spår av en brännskada: det förblir rodnat och flingar. Sedan exfolieras resterna av epidermis, huden blir jämn och slät, dess färg jämnar ut. Det rekommenderas att utföra proceduren var sjätte månad.

Syraskalningsförfarande

Mesoterapi

Denna procedur tillhör injektionsmetoder för ansiktsföryngring efter 40 år. Det består i att införa cocktails av hyaluronsyra, kollagen, vitaminer och andra aktiva föreningar i de djupa skikten i huden. Uppnådd effekt:

 • eliminering av djupa rynkor, veck och andra uttalade defekter;
 • eliminering av skalning;
 • förbättring av turgor.
Mesoterapi

Injektionerna är ganska smärtsamma och orsakar kortvarig svullnad, rodnad och klåda i huden. För ett bestående resultat krävs en kurs på 2-4 injektioner. Efter 6-12 månader upprepas behandlingen.

Biorevitalisering

Ett annat sätt att mätta dermis med hyaluron - en förening som påskyndar mikrocirkulationen, lokala metaboliska processer och produktionen av sitt eget kollagen. Införandet av ämnet i hudcellerna tillhandahålls av en speciell kall laser eller ultratunna nålar. Hyalurongelen tränger igenom till ett djup av 1, 5–2 mm. Förfarandet är praktiskt taget smärtfritt.

Biorevitalisering

Som ett resultat utjämnas hy, åldersfläckar, rynkor försvinner, huden slätas och dras åt. Effekten varar upp till 3–6 månader.

Bioförstärkning

Den så kallade ligaturlyftningen eller förstärkningen är implantationen av speciella trådar, permanenta eller absorberbara, med silverjoner, koncentrat av mjölksyra, kollagen i huden. Syfte: lyfta ansikts konturer, ta bort den dubbla hakan, jämna påsarna under ögonen.

Bioförstärkning

Det är för tidigt att utföra ansiktsföryngringsprocedurer som bioförstärkning vid 40 års ålder. Vanligtvis används de senare: efter att ha fyllt 50 år. Resultatet av proceduren varar upp till 4-6 år.

Laser ansiktslyftning

Föryngringshårdvaruprocedurer med laser anses vara de mest effektiva för att stimulera hudförnyelseprocesser och eliminera tecken på åldrande. Bland dem är:

 • fraktionerad ablation: punktbehandling av problemområden;
 • laseruppsättning av ansiktet: strålens effekt på hudens ytliga och djupa strukturer som ett resultat av att utjämning av oegentligheter uppnås, regenerering stimuleras;
 • fotorejuvenation: åldrande åldersfläckar, accelererande kollagensyntes med hjälp av ett pulserande ljusflöde.
Laser ansiktslyftning

Effekten märks efter bara en bestrålning. Laserprocedurer är de säkraste eftersom risken för infektion eller utvecklingen av en allergisk reaktion utesluts under implementeringen. Ömhet och rodnad hos instrumentet kvarstår i 2-3 dagar efter sessionen. En upprepad kurs krävs om 1, 5–2 år.

Plasmolifting

Föryngringsteknik. Det används som ett alternativ till biorevitalisering eller mesoterapi, med intolerans mot hyaluronsyra. Dess eget blodserum används som ett preparat. För en procedur tas från patienten från 30 till 100 ml. Efter separation i fraktioner injiceras vätskan i dermisskikten till ett djup av 3 mm. Som ett resultat finns det en naturlig acceleration av kollagensyntes, intracellulär metabolism. Huden jämnas ut, uppdateras och återfuktas.

Hela kursen inkluderar från 1 till 5 procedurer. Efter sessionerna kan det uppstå en svag svullnad i ansiktet, efter 1-2 dagar förbättras hudens tillstånd. Föryngringseffekten varar upp till sex månader.

Plasmolifting

Ozonbehandling

En annan injektion föryngring teknik baserad på användningen av en syre cocktail. Tre volymer syre - ozon, stimulerar lymfflödet, arbetet med kapillärer, förbättrar cellulär andning och påskyndar regenerering. Resultatet märks efter den första sessionen:

 • ansiktet är slät, ser friskt och friskt ut;
 • hud turgor ökar;
 • cirklar och väskor under ögonen försvinner.
Ansiktshud föryngring session

Ozonterapiproceduren kan alterneras med plasmalift eller biorevitalisering.

Föryngrande massage

Mångsidiga hudutjämningsövningar du kan göra hemma:

 1. Blås upp kinderna och rulla luften från vänster till höger och tillbaka i 5 minuter. Rörelsen hjälper till att stärka ansiktsmusklerna.
 2. Dra långsamt dina läppar inåt tills du kan se dem och huden runt sträcks inte. Håll i denna position i 30 sekunder, slappna av och upprepa övningen. På detta sätt kan rynkor runt munnen slätas ut.
Föryngrande ansiktsmassage

Ansiktsmuskler måste tränas dagligen. En riktig kosmetisk massage rekommenderas att utföras av en specialist, annars finns det en risk för motsatt effekt.