Darsonval för rynkor - hur man ordentligt använder hemma för ansiktet

Rynkor uppträder i ansiktet av olika skäl. Den första av dem är resultatet av uttorkning eller mikrotraum i epidermis: med fuktförlust eller minskning av hyaluronsyra torkar stratum corneum upp och bildar en fin rynka som Darsonval klarar av. Efterlikna tar längre tid att bilda: när muskelfibern är ansträngd kommer fibroblaster att agera. Men om musklerna återgår till sitt ursprungliga tillstånd efter spänning, deformeras fibroblasterna med tiden och bildar hudrynkor.

Med åldern minskar syntesen av kollagenfibrer, som fungerar som ramverk. När den förstörs förlorar huden sin turgor, "sackar". Detta kombineras med försvagning och deformation av muskelfibrer - ovalen tappar sin definition, veck bildas i ansiktet, hakan och nacken.

Om processen inte hindras på något sätt visas åldersrelaterade förändringar och konsolideras tidigare. Det är omöjligt att bli av med rynkor helt, men det är fullt möjligt att förhindra att de bildas tidigt.

Hur Darsonval-tekniken fungerar i ansiktet

Darsonvalization är ett fysioterapeutiskt förfarande baserat på påverkan av en elektrisk impuls.En speciell enhet - Darsonval, genererar svaga strömmar med hög frekvens.De senare har en stark stimulerande effekt:

Darsonvalisering av ansiktshud
 • först och främst förbättrar strömmarna mikrocirkulationen och förbättrar därmed hudnäringen.
 • darsonval eliminerar vaskulära spasmer och förbättrar venöst utflöde. Och tillsammans med detta förbättras lymfdränering, vilket gör att du kan bli av med ödem;
 • exponering för en svag ström förstärker hudens turgor och hjälper till att öka tätheten i hudskiktet;
 • darsonval lindrar också spasmer av muskelfibrer, och de leder till bildandet av djupa dermala rynkor;
 • elektrisk ström främjar hudregeneration.

Darsonvalisering används inte bara i kosmetologi för föryngring utan också vid behandling av hudsjukdomar, neuralgi, osteokondros, trofiska sår.

För rynkor (föryngring)

Huruvida darsonval hjälper till med rynkor beror på hudens allmänna tillstånd och typ av formationer. Enheten används för att släta djupa och fina rynkor. Effekten av strömmar är dock inte omedelbar: för att ta bort en vikning måste du gå igenom minst en kurs. Strömmen påverkar huden indirekt: förbättrad mikrocirkulation i dermis stimulerar intensiv kollagenproduktion. För bästa resultat kan du ansluta speciella kollagenmasker och krämer.

Med god blodcirkulation behålls mer hygroskopiska ämnen, som hyaluronsyra, i dermis. Hög hydrering av huden eliminerar små epidermala rynkor.

Effekten på djupa rynkor, särskilt efterliknar rynkor, förklaras av förmågan hos svaga högfrekventa strömmar att lindra spasmer i blodkärl och muskelfibrer.När de senare är avslappnade försvinner den ständiga spänningen som håller rynken. Tyvärr, i det här fallet, återställs inte fibroblasterna helt, men tar en konfiguration nära originalet.

På den andra hakan, oval hiss

Denna obehagliga bildning inträffar av två huvudskäl:

 • fettansamling - fettvävnad deponeras helt enkelt under hakan tills den bildar en tung dubbelveckning. I det här fallet ger darsonvalisering praktiskt taget inget resultat, eftersom den elektriska strömmen inte påverkar fettcellerna. De leder strömmen mycket dåligt och är därför svagt känsliga för påverkan. Följaktligen är det omöjligt att bli av med en dubbel haka på detta sätt;
 • hängande - med en minskning av kollagen- och elastinfibrer tappar huden sin fasthet och elasticitet. Som ett resultat, under påverkan av tyngdkraften på en plats som under hakan, sjunker huden snabbt. Och detta gäller även dermis och fettvävnad. Darsonval stimulerar kollagenproduktionen och förtjockar hudens övre lager. Detta minskar hängningen och dubbelhakan försvinner eller blir märkbart mindre.

För att dra åt hakan rekommenderas att kombinera effekterna av Darsonval med övningar som att sträcka läpparna, ökad artikulation.

Kontraindikationer och biverkningar av Darsoval

Trots procedurens säkerhet är det inte alltid tillämpligt. Det finns ett antal kontraindikationer som förhindrar användningen av en anti-rynkoranordning:

 • under graviditeten är denna typ av stimulering värdelös. Under påverkan av hormonella förändringar blir huden mycket lösare och kan inte bli elastisk förrän den kvinnliga kroppen återgår till normal;
 • känslighet för allergier - detta avser känsligheten för mekaniska och termiska effekter på huden. I det här fallet blir darsonval en stark irriterande;
 • öppna sårytor, repor, olika typer av inflammation, såväl som hudsjukdomar under en förvärring är en kontraindikation;
 • inom onkologi är darsonvalisering förbjudet;
 • alla sjukdomar som är associerade med dålig blodpropp är en kontraindikation;
 • kardiovaskulära sjukdomar, eller, mer exakt, de av dem som påverkar väggarnas tillstånd. Om kapillärernas bräcklighet är för hög är det till exempel omöjligt att handla med ström, eftersom detta leder till förstöring av blodkärl.

Elektrisk ström, även svag, irriterar huden.Efter proceduren finns det därför ofta några biverkningar:

 • rodnad och lätt inflammation i epidermis - försvinner på mindre än en dag;
 • stickningar, domningar
 • känsla av värme - uppstår från det aktiva arbetet i blodkärlen;
 • fläckar på huden.

Om rodnad förvandlas till irritation och svullnad, om utslag uppträder efter ingreppet, stoppas darsonvalisering.

Hur man ansöker korrekt för olika områden

Darsonval levereras med flera bilagor som används för olika ändamål. Frekvensen och effekten hos pulserna regleras inom vissa gränser. Detta är det som gör att enheten kan användas mot rynkor runt ögonen lika effektivt som att bli av med en dubbel haka.

För att ta bort rynkor och veck, för att spänna ansiktet oval, används en beröringsfri teknik. Elektroden med ett munstycke berör inte huden och dess effekt förstärks av utseendet på en gnisturladdning.

Panna

Rynkor och veck här bildas på grund av konstant muskelspänning, så procedurens första uppgift är att lindra spasmer. Hur man använder darsonval för att ta bort lesioner i pannan:

 1. För att släta ut rynkor används ett svampformat munstycke med en diameter på 2 cm.
 2. Släta veck från mitten av pannan till sidorna. Denna riktning dikteras av lymfdräneringsriktningen.
 3. Slagkraften är närmare maximalt. Massagen varar inte mer än 7 minuter.
 4. Avsluta proceduren med cirkulära streckrörelser. Samtidigt ändras kraften.

Runt ögonen (ögonlock)

Hur man använder darsonval för att ta bort rynkor runt ögonen:

 1. En kronbladformad fastsättning används för proceduren.
 2. Darsonvalisering börjar med den lägsta effektströmmen. Huden på ögonlocken är mycket tunn och känslig och det finns inget behov av en stark effekt.
 3. Med tiden anpassar sig huden till impulser, därför ökar ögonlockens ström efter 5-10 sessioner.
 4. Massagen börjar från det övre ögonlocket: huden slätas från ögons inre hörn till det yttre. Utjämning av det nedre ögonlocket utförs i motsatt riktning: från det yttre till det inre hörnet.
 5. Rörelserna är långsamma, korrekta, procedurens varaktighet är 3-5 minuter.

Nasolabiala veck

Denna bildning anses hållbar.Vikarnas utseende beror på tyngdkraftsverkan och hudens hängande och deformation av kollagenramen i detta område.Dessutom är mimikmusklerna mycket aktiva och arbetar ständigt här:

 1. Den maximala strömmen används för exponering: nasolabiala veck är stabila och huden på denna plats är okänslig.
 2. För proceduren används antingen en spetsfäste - rynkor eller en svamp - veck.
 3. Massagen börjar från den centrala delen av näsan, slätar ut rynken och rör sig sedan upp till templen. Således stimulerar Darsonval avslappningen av muskelfibrer och påskyndar rekonstruktionen av kollagenramen på kinderna.
 4. Proceduren varar minst 10 minuter. Med djupa veck kan perioden vara längre.

Ju tidigare darsonvalisering av nasolabialvecken börjar, desto bättre blir resultatet och desto längre varar det.

Hur ofta kan du göra proceduren och hur länge du ska använda (använda)

I genomsnitt tar darsonvalisering 20-25 procedurer. Massage utförs varje dag eller varannan dag, beroende på hudens känslighet. Sessionen varar 15–20 minuter.Det rekommenderas att upprepa darsonvalisering inte mer än en gång var tredje månad.

Om enheten används personligen är det möjligt att utföra elektrisk massage 1-2 gånger i veckan mellan huvudrätterna. Sessionens varaktighet bör vara minimal - upp till 5-7 minuter. I det här fallet varar effekten av huvudproceduren längre.

Förebyggande av rynkor

För att förhindra åldrande av huden och bildandet av rynkor krävs ingen stark exponering. Hur man använder Darsonval för förebyggande ändamål:

 1. Endast kontaktekniken används.Vid massering passar munstycket tätt mot huden, men utan tryck. I det här fallet blir strömstyrkan mindre än med en kontaktfri massage.
 2. Darsonvalisering utförs, rör sig längs massagelinjerna från centrum till periferin. Ingen sidorörelse krävs.
 3. Kursen innehåller färre procedurer - från 10 till 15.
 4. Sessionstiden överstiger inte 10 minuter.

Genomföra proceduren hemma

Darsonval produceras inte bara i form av massiva enheter för medicinska ingrepp, utan också i en mycket mer tillgänglig mobil form. Det senare kan köpas privat och användas hemma. Det är bara viktigt att förstå vilken enhet som behövs och vilken som är bättre att välja. I det här fallet skiljer sig användningsreglerna inte mycket från de som observeras i skönhetssalongen:

 1. Före darsonvalisering förbereds huden: rengöras, torkas noggrant med en pappershandduk eller servett. Det bör inte finnas fukt.
 2. Kontaktytor - munstycken, behandlade med alkohol eller annat desinfektionsmedel.
 3. Den erforderliga effekten väljs på apparaten, munstycket är installerat.
 4. Massage utförs. Beroende på syftet används olika procedurer. Om olika zoner bearbetas är det absolut nödvändigt att vid behov flyttas från ett område till ett annat, pulseffekten och munstycket.
 5. Darsonvalisering avslutas med lymfdräneringsmassage i nacken - från hakan till kragebenarna. Således förbättras lymfdränering.
 6. Efter proceduren smörjs huden med en fuktkräm.

Använd inte alkoholfärgmedel och tinkturer efter darsonvalisering.

Tips för kosmetolog

För att få maximal effekt bör du följa några rekommendationer:

 • Innan du köper enheten bör du bekanta dig med alla tillgängliga modeller och konsultera en specialist. För hemmabruk behöver du inte köpa en alltför kraftfull enhet;
 • du måste följa reglerna för att använda darsonval. Var särskilt uppmärksam på begränsningar;
 • det är nödvändigt att tillämpa elektromassage i kurser och observera frekvensen. En slumpmässig massage är inte till nytta;
 • darsonval kombineras med andra anti-aging tekniker.

För att förbättra effekten under proceduren kan du använda speciella kontaktgeler.De rekommenderas dock endast för djupa rynkor och veck.

Slutsats

 1. Darsonvalization är en speciell typ av stimulerande massage som utförs med elektriska strömmar med låg effekt.
 2. Förfarandet används både för föryngring av huden och för behandling av en mängd olika sjukdomar.
 3. Enheten för darsonvalisering kompletteras med bilagor. De släter effektivt ut rynkor på olika delar av ansiktet: i pannan, runt ögonen, runt munnen.
 4. Darsonval används både för att bli av med rynkor och för att förhindra att de uppträder.
 5. Elektromassage kan utföras oberoende hemma. I det här fallet är det värt att följa rekommendationerna från specialister.